Start / Kunskap i norr / Skola och undervisning / Undervisningsmaterial för pedagoger
Rapport om det lärande som kan ske när barn besöker ett lantbruk . Forskningsrapport Luleå tekniska universitet (2020). Författare: Carl-Alexaner Allwood och Gunnar Jonsson
Examensarbete lärarexamen vid Luleå tekniska universitet (2020). Författare: Julia Eriksson Mörtlund
Examensarbete grundlärare förskoleklass åk 1-3 vid Luleå tekniska universitet (2020) Författare: Jenny Andersson
- en studie om barns uppfattning och förståelse av området kost, kropp och hälsa. Examensarbete grundlärare förskoleklass åk 1-3 vid Luleå tekniska universitet (2021). Författare: Erika Öhrvall
Teknikens Hus i Luleå erbjuder laborativa undervisningsmaterial inom olika temaområden för användning i länets skolor. Till varje temalåda finns pedagogiska handledningar, beskrivningar av experiment och fördjupningstexter. Nu finns även en temalåda med inriktning livsmedelskompetens i skolan. Läs mer på Teknikens hus webbplats!
Här lär du dig och barnen mer om bondens arbete och varifrån vår svenska mat kommer. Målgrupp är barn i åldrarna mellan förskola till och med ÅK6. Filmer, färdigt lektionsmaterial och mycket mer finns att hämta på webbplatsen.
Skogen i Skolan erbjuder ett antal olika läromedel med tillhörande övningshäften, lärarhandledningar samt verktyg för utomhusbaserat lärande med skogen som bas. Läromedlen sträcker sig från förskolan upp till år 9 i grundskolan. På webbplatsen hittar du även filmer och annat material som även det är anpassat efter läroplanen.
Farmer Time startade i England 2017 på initiativ av lantbrukaren Tom Martin. Genom att starta upp videosamtal med en skola introducerade han ett nytt sätt att berätta om engelsk livsmedelsproduktion för barn och unga. Farmer Time introducerades i Sverige våren 2019 av Hushållningssällskapet Västra i samarbete med Vänersborgs kommun. Idag arbetar flera Hushållningssällskap med att sprida konceptet i hela landet.
På naramat.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.