Start / Kunskap i norr / Skola och undervisning
På denna sida hittar du som pedagog verktyg och stöd för att själv jobba med hållbar mat i din undervisning.
Vi vill att barn och unga i Norrbotten har god kunskap om vår livsmedelsproduktion och förstår vilka förhållanden vi har i Norrbotten för att producera bra och hållbar mat. Därför har vi jobbat tillsammans med pedagoger, lärosäten, skolor och experter för att ta fram ett regionalt anpassat utbildningsmaterial som också är anpassat efter läroplanen.
Se videon där barnen har fått besöka en lantgård och fått konkreta upplevelser av bland annat djurhållning, växtodling och matproduktion.
Importerat, ekologiskt, lokalt och processat? Hur ska man tänka kring hållbarhetsfrågor som har med vår mat att göra? Vad är egentligen ett bra miljöval och är det också bra för samhället vi lever i? Gunnar Jonsson, biträdande professor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet, berättar om hur lärare och skolpersonal kan tänka kring hållbarhetsfrågor som rör mat och matproduktion.
Projektet Food education for the future är ett samarbetsprojekt mellan Norge, Sverige och Finland. Det finansieras av Interreg Aurora och medfinansieras av Region Norrbotten och projektets partners.
På naramat.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.