Blå Mat skall boosta svensk sjömatsproduktion
Centrumbildningen för Blå mat är den största hittills på svensk sjömat med en finansiering på 48 miljoner kronor från det statliga forskningsrådet Formas. Visionen är
Start / Nyhetsblogg / Sida 9
Centrumbildningen för Blå mat är den största hittills på svensk sjömat med en finansiering på 48 miljoner kronor från det statliga forskningsrådet Formas. Visionen är
Matkommunikation som förändrar Sápmi är namnet på ett material som Slow Food Sápmi har tagit fram om matkommunikation i syfte att stötta dem som arbetar
Den 4 maj träffas vi återigen digitalt för den fjärde och sista anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är
I det tredje seminariet som hölls inom Nära Mat Norrbottens livsmedelsstrategi den 25 mars tog vi pulsen på hur Norrbotten mår. Skolan, den samiska kosten,
Lyssna på avsnittet nu Vad kan man enkelt grilla som inte är korv med bröd? I det här avsnittet hänger Hulda Wirsén utomhus vid grillen
Stort grattis till Hulda Wirsén som är Årets Agronom 2021! “För sitt engagerade, intensiva, kreativa och kunniga arbete med att utveckla lantbruket och landsbygden, samt
Ett stort grattis till vår Elisabeth Öberg som får utmärkelsen Årets hortonom 2021! Motiveringen löd:“Elisabeth Öberg har ett hjärta som klappar för odling i norr.
Inbjudan till digital bransch träff för mjölkföretagare den 16 mars 2021 Länsstyrelsen vill gärna ha en direkt dialog med länets mjölkföretagare med syfte:– Informera om
Under rådande pandemitider har det varit svårt att träffa elever och lärare i länets skolor. Ibland har dock möten och lektioner istället kunnat genomföras via
Lyssna på avsnittet nu Restauranger och caféer spelar en viktig roll i livsmedelskedjan, och är också en av de branscher som påverkats rejält till följd
Den 25 mars träffas vi digitalt för den tredje anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är “Kunskap om hållbar
“Nya marknader, konkurrenskraftig matproduktion och energi” var rubriken för det andra av fyra seminarier inom ramarna för Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Resultatet blev en effektiv
På naramat.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.