Rolf Salomonsson: “Vi hamnar ofta i ett Moment 22”
Rolf Salomonsson är grossistchef för Svensk Cater i Luleå och bor i Umeå. För honom är nära mat det vilda köttet han jagar själv. Västerbottensosten
Start / Nyhetsblogg / Sida 14
Rolf Salomonsson är grossistchef för Svensk Cater i Luleå och bor i Umeå. För honom är nära mat det vilda köttet han jagar själv. Västerbottensosten
Du har väl inte missat alla bilder från hela första seminariedagen i fotoalbumet på Nära Mats Facebooksida?
Reinhold Andefors har varit med på alla tre Nära Mat-prat. Han är projektledare på Norrbottens kustfiskareförbund, och kom precis hem från en resa till Kalifornien.
“Den hållbara maten och energiförsörjningen” var rubriken på vårt tredje Nära Mat-prat, i januari. För lammproducenten Åsa Wallin, Alelamm, var det hennes första Nära Mat-prat:
Majvor Sjölund, ordförande för Centerpartiet Norrbotten och kommunpolitiker i Piteå, var med på senaste Nära Mat-prat, som handlade om hållbar mat och energiförsörjning: – Jag skulle
Under sju månader har vi haft tre seminarier med inspel från verkligheten, och med utrymme för kreativa processer där tankar och idéer har fått mötas
Magnus Nilsson, vd på matproducenten Nyhléns Hugosons, var med på Nära Mat-prat, tredje anhalten. Hans starkaste intryck var från hållbarhetskommunikatören Kaj Töröks föreläsning. – Han
När vi startade arbetet med Norrbottens livsmedelsproduktion Nära Mat bad vi LRF:s livsmedelsstrateg Sören Persson att titta närmare på Norrbotten. Vilka styrkor har vi? Vilka
Seija Fallemark, Svedjebruket, har varit med på alla tre Nära Mat-prat. Anledningen till det, säger hon, är att hon brinner för livsmedelsfrågan och borde ha
Nils-Olof Rehnman, ekologisk mjölk- och köttbonde på Blomfeltsgården i Ale var med på Nära Mat-prat, tredje anhalten. Vad stannade kvar i dig efter seminariet?– Det
Den 12 april går vårt fjärde och sista Nära Mat-prat av stapeln. Då berättar vi om resultatet från de tre tidigare seminarierna och hur grundstenarna för Norrbottens
Maria Stoltz är Piteå kommuns kostchef. Hon tycker att det är viktigt med en livsmedelsstrategi för Norrbotten, och hoppas att branschen därigenom hittar plattformar där
På naramat.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.