
Nära Mat podden avsnitt 6: Om covid i restaurangbranschen
Lyssna på avsnittet nu Restauranger och caféer spelar en viktig roll i livsmedelskedjan, och är också en av de branscher som påverkats rejält till följd
Start / Nyhetsblogg / Sida 10
Lyssna på avsnittet nu Restauranger och caféer spelar en viktig roll i livsmedelskedjan, och är också en av de branscher som påverkats rejält till följd
Den 25 mars träffas vi digitalt för den tredje anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är “Kunskap om hållbar
“Nya marknader, konkurrenskraftig matproduktion och energi” var rubriken för det andra av fyra seminarier inom ramarna för Norrbottens livsmedelsstrategi Nära Mat. Resultatet blev en effektiv
Lyssna på avsnittet nu Till Alaska och tillbaka. Det var vad som krävdes för att Axel Nordmark från Sundom, Luleå, skulle starta eget företag som
Lyssna på avsnittet nu Följ med på en spännande resa genom både tid och rum – från istiden fram till dagens moderna jordbruk. Programledare Hulda
Låt er nu väl smaka av vår norrbottniska mat till julbordet. Under ett brokigt år har vi fått ta del av både mot och medgångar
Den 2 februari träffas vi för den andra anhalten i vår revideringsprocess av Norrbottens livsmedelsstrategi, Nära Mat. Då ser vi fram emot ert deltagande! Rubriken
Lyssna på avsnittet nu Möt det småländska lantbrukarparet som bosatt sig i Pålänge utanför Kalix. Dom tog över en gammal släktgård och producerar idag ekologisk
Att mat är värderingar och robotar kan övervaka och hantera framtidens odlingar var några av ämnena som diskuterades på Nära Mats seminarium. Med målet att
Denna rapport är framtagen för att följa utvecklingen i de areella näringarna och livsmedelskedjan i Norrbottens län. Rapportens innehåll skall fungera som stöd och diskussionsunderlag
Lyssna på avsnittet nu Är inälvsmat den nya framtidsmaten? Det menar Per Huuva som skrivit den omtalade kokboken Aitta, om samiska och tornedalska maträtter. Han
Den 6 oktober 2020 bjöd Nära Mat tillsammans med Länsstyrelsen i Norrbotten, Norrbottens kommuner och Region Norrbotten in till en inspirations- och kunskapsdag med fokus
På naramat.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.